MAČEVANJE U BEOGRADU  
 

KONTAKT / Contact us

....
ШКОЛА МАЧЕВАЊА
"СВЕТИ ЂОРЂЕ"
www.macevanje.org 

 

 

     Grupne časove mačevanja za decu (najmlađi 7 godina), dame i gospodu organizujemo u OŠ »Drinka Pavlović« Oprema za mačevanje je obezbeđena. Termini časova su: sreda 20-22 i nedelja 19.30 – 21.30. Mesečna članarina za dva časa nedeljno u trajanju od sat vremena je 2000 dinara.

Prijave ili informacije za upis: tel.: 061 1334471 ili 069 2227428, pozivom ili SMS-om, ili na
klasicnomacevanje@yahoo.com

U periodu jun, jul i avgust društvo ne radi ali se vrši upis članova za novu sezonu koja počinje sredinom septembra.

 

 

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE I ORGANIZATORE

Ne pozajmljujemo niti iznajmljujemo mačeve. Ne učestvujemo u informativno-zabavljačkim i turističkim programima i manifestacijama. NE učestvujemo u televizujskim emisijama. Intervjue za pisane medije dajemo isključivo ako su isti zakazani bar deset dana ranije i ukoliko se u autorizovanom tekstu publikuje puno ime škole i adresa naše elektronske prezentacije.

 

                   

 

vinjeta

Ima učenika koji brzo odustaju od učenja mačevanja ukoliko za kratko vreme ne postignu uspešno "praktične rezultate". Suštinu učenja i delanja, međutim, ne čini toliko banalni korisni rezultat koliko stremljenje koje u bilo čemu ISPUNJAVA čoveka dajući njegovom životu smisao, aromu i vrednost, jer, kako to kaže Gibran Kahlil: “Čežnja za rajem je sama po sebi raj.” Cilj učenja i delanja, dakle, nije uvek i samo neka upotrebna "korist" i "rezultat" već i buđenje uzvišenog u čoveku kroz stremljenje nekud..., do čega se možda nikad i ne može stići. Stremljenja i ideje tako ljudsko postojanje ispunjavaju i oplemenjuju vodeći ga od vidljivog, opipljivog, banalnog i trivijalnog ka nevidljivom, beskonačnom i nedostižnom - od onog dohvatljivog ka onom čemu se jedino možemo diviti.

"Dnevnik učitelja mačevanja", Aleksandar Stanković

vinjeta

macevanje M0554 www.macevanje.org macevanje M055bu www.macevanje.org macevanje M0569 www.macevanje.org
macevanje M0554 www.macevanje.org macevanje M055bu www.macevanje.org macevanje M0569 www.macevanje.org

 

 

 

* NASLOVNA

* GLAVNA STRANA

* NAŠI PROGRAMI

* KONTAKT